Ouderportaal

Buitenschoolse opvang

Buitenschoolse opvang

IKC Ambacht biedt voor de onderwijstijd opvang vanaf 7:00 uur en na onderwijstijd tot 18:30 uur. Dit noemen wij de buitenschoolse opvang (BSO). De BSO bij IKC Ambacht is er voor kinderen van 4 tot 13 jaar, voor en na schooltijd, op vrije dagen en in de schoolvakanties. De pedagogisch medewerkers zorgen voor een gevarieerd en uitdagend aanbod aan activiteiten. Voorop staat dat kinderen in hun vrije tijd samen kunnen spelen, ontwikkelen en ontspannen. Op de BSO spelen kinderen in verschillende groepen met kinderen van diverse leeftijden.  

De BSO is 52 weken per jaar geopend van 7:00 tot 18:30 uur. Op sluitingsdagen van het onderwijs is de BSO ook geopend. De buitenschoolse opvang voldoet aan strenge kwaliteits- en veiligheidseisen zoals vastgelegd in de Wet Kinderopvang. IKC Ambacht is geregistreerd in het Landelijk Register Kinderopvang.

Om een goed beeld te krijgen wat de buitenschoolse opvang inhoudt en hoe wij te werk gaan zijn er locatie gebonden pedagogische werkplannen. Hierin kunt u alle informatie vinden wat betreft de BSO.

Pedagogisch werkplan BSO Ambacht (Chrysantstraat)
Pedagogisch werkplan BSO Ambacht (Goudsesingel)

Wij nodigen u van harte uit om een kijkje te nemen bij de BSO.

Vakantieopvang

In de alle schoolvakanties bieden we vakantieopvang bij de buitenschoolse opvang. In de schoolvakanties kunnen kinderen deelnemen aan een afwisselend vakantieprogramma. Het programma staat altijd in het teken van een thema en wordt op leeftijdsniveau ingevuld. Twee weken voor iedere schoolvakantie is het vakantieprogramma te zien op onze website en op de website van UN1EK. U kunt uw kind inschrijven via de website of via de afdeling plaatsing van het UN1EK servicebureau.
Vakantieopvang is een vorm van buitenschoolse opvang waarvoor u kinderopvangtoeslag kunt aanvragen.

Kosten buitenschoolse opvang

De inschrijving, plaatsing en betaling van buitenschoolse dagopvang bij IKC Ambacht verlopen via UN1EK onderwijs en opvang. U schrijft uw kind in en ontvangt een plaatsingsovereenkomst. UN1EK brengt maandelijks de kosten voor kinderopvang bij u in rekening. Deze kosten zijn afhankelijk van het aantal dagen en het opvangpakket dat u afneemt.

Indien u (beiden) werkt of studeert heeft u recht op kinderopvangtoeslag van de belastingdienst. Op de website van UN1EK en op de website van de Belastingdienst vindt u meer informatie. Via deze website kunt u een proefberekening van uw netto kinderopvangkosten maken. Met de gegevens uit de plaatsingsovereenkomst kunt u kinderopvangtoeslag aanvragen en/of wijzigen.

De medewerkers van de klantenservice van UN1EK informeren u graag verder; bel 010 – 435 56 11 of stuur een mail naar plaatsing@un1ek.nl.

Openingstijden

De buitenschoolse opvang is 52 weken per jaar* geopend, op werkdagen van 07.00 tot 18.30 uur. In de schoolvakanties is er vakantieopvang.

BSO Chrysantstraat (groepen 1 en 2)
Voorschoolse opvang
maandag, dinsdag en donderdag: 7:00 – 8:30 uur
woensdag en vrijdag: 7:30 – 8:30 uur
Let op: De voorschoolse opvang is op de locatie Goudsesingel 100.

Naschoolse opvang
maandag, dinsdag, en donderdag: 14:15 – 18:30 uur
De naschoolse opvang op woensdag (12:00 - 18:30 uur) en vrijdag (14:15 - 18:30 uur) is op de locatie Goudsesingel 100.

BSO Goudsesingel (groepen 3 t/m 8)
Voorschoolse opvang
maandag, dinsdag en donderdag: 7:00 – 8:30 uur
woensdag en vrijdag: 7:30 – 8:30 uur

Naschoolse opvang
maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag: 14:30 – 18:30 uur
woensdag: 12:00 - 18:30 uur

* m.u.v. nationale feestdagen en IKC-brede studiedagen

Informatie van UN1EK

Is uw kind tussen de 4 en 13 jaar en zoekt u een leerzame en veilige plek voor buiten de schooltijden? Kies dan voor buitenschoolse opvang bij UN1EK! We bieden verschillende vormen van buitenschoolse opvang (BSO) voor kinderen van 4 tot 13 jaar. De aanpak en activiteiten bij de BSO zijn afgestemd op de profiel en visie van het IKC. Voor de sportieve kinderen hebben we ook een sport outdoor BSO in de Broekpolder in Vlaardingen.

Meer informatie

Opvangpakketten en tarieven
Vakantieprogramma’s
Alles over het Ouderportaal
Wat is een UN1EK Kindcentrum?