Ouderportaal

IKC-nieuws: studiedag, heel Ambacht bakt, hulpouders

IKC-nieuws: studiedag, heel Ambacht bakt, hulpouders


  • Vrijdag 10 februari is er een studiedag voor onderwijs en zijn de kinderen vrij. De collega’s van de onderbouw gaan in de ochtend gericht op bezoek bij andere scholen met een kijkwijzer. In de middag reflecteren we hierop en krijgen we een presentatie van een fysiotherapeute over de motorische ontwikkeling van het jonge kind. De collega’s van de groepen 3 t/m 8 gaan verder met het ontwikkelen van de leerkrachtvaardigheden middels het EDI model met differentiatie en autonomie als focus. De middag wordt nuttig besteed met het analyseren van de Cito gegevens en maken van rapporten en didactische werkplannen.

  • De kinderen van de leerlingenraad hebben, net als vorig cursusjaar, weer ‘Heel Ambacht bakt’ georganiseerd. Iedereen in de groepen 3 t/m 8 mag (het is absoluut niet verplicht) zijn of haar beste baksel mee naar school nemen op donderdag 16 februari. In iedere groep worden, wanneer er meerdere baksels zijn, voorrondes gehouden. De kinderen in de groep proeven ieder baksel en kiezen hier een winnaar uit. Iedere groep vaardigt een baksel uit voor de finale. De leerlingenraad zal die dag de ‘zware’ taak op zich nemen om een winnaar te kiezen voor de groepen 3-4, 5-6 en 7-8. De prijsuitreiking zal vrijdag 17 februari plaatsvinden.

  • Voor de groepen 2 zijn we op zoek naar ouders die willen helpen bij BOUW, een taalondersteunend programma wat digitaal wordt aangeboden. We hebben al een aantal aanmeldingen, maar zouden er nog best een paar bij kunnen hebben! Wilt u (of opa/oma) op woensdag of vrijdag hierbij helpen? Graag een mailtje naar c.poot@ikcambacht.nl