Ouderportaal

Week 49 voorbij

Week 49 voorbij

Kanjertraining
Sint heeft dit jaar wel een heel bijzonder cadeau gebracht: een tosti-ijzer. Voor als de groep weer een beloning heeft verdiend, kunnen er spontaan wat tosti’s gebakken worden. En dit is dinsdag al voorgekomen. Dit betekent niet dat uw kind elke dag brood mee hoeft te krijgen, wat gebakken kan worden.


Op woensdag heeft juf Saskia het gehad over vriendelijkheid. Hoe belangrijk dit is om je gelukkig te kunnen voelen én dat je daar anderen ook gelukkig mee maakt. Vriendelijkheid is net als boosheid besmettelijk. Gelukkig kun je vriendelijkheid aanleren. Vriendelijkheid als een boomerang inzetten.  • elkaar op papier een compliment geven over iets persoonlijks, gedrag of fijne eigenschap.

  • en als opdracht, deze week heel veel complimenten geven ook aan de juf, de jongens en vooral ook aan de meiden uit jouw klas. Maak vriendelijkheid besmettelijk in de klas. Complimenten vooral op goede eigenschappen.


Vanaf de speciale Kanjerdag hebben we gedragsregels gemaakt en ondertekend. Iedere dag kregen de kinderen weer een kans om zichzelf te bewijzen en eigen baas te blijven. Helaas lukt het een aantal leerlingen nog steeds niet om hun gedrag te beheersen. Na één waarschuwing (naam op het bord) lukt het (meestal) dán wel.
Wij (meester Arnout-Jan; juf Melanie; de gedragsspecialisten en leerkrachten van de Zeepaardjes) vinden dat de tijd van waarschuwen voorbij is. Kun je je gedrag niet beheersen, dan ben je niet meer welkom in de groep. Het werk van die dag wordt in een andere groep gemaakt en na schooltijd blijf je een half uur na. Ouders worden dan op de hoogte gesteld van het incident.Rekenen


Wow, wat een grote getallen waar we mee rekenen tot in het miljard!
We hebben ook weer cijferend rekenen + en - gedaan (het onder elkaar rekenen). Lenen bij de buren oefenen we veel. Volgende week gaan we met breuken rekenen. Neemt u de tafels nog eens door samen met uw kind?


Spelling
De 4 woordpakketten van blok 3 zijn allemaal weer behandeld. Op spellingoefenen.nl kan er geoefend worden. Vrijdag is het controle-dictee.


Taal
De indirecte en directe rede… een term, die we niet dagelijks gebruiken. Wanneer er een zin opgeschreven wordt van wat er letterlijk gezegd is, spreken we van de directe rede.


Schaatsen
Wat was het gaaf! Iedereen op het ijs, wat een leuk gezicht. Lastig om iedereen op de foto te zetten. Sommige kinderen raasden echt voorbij.


Op tijd
We willen graag om 8.30 uur starten met de les. Het zou fijn zijn, wanneer hier rekening mee gehouden wordt. Helaas gebeurt het steeds meer dat kinderen dan pas of later de klas binnen komen.Huiswerk
woensdag 14 dec. maken ww-spelling op spellingoefenen.nl
woensdag 14 dec. foute-kersttrui-dag
donderdag 15 dec. maken Nieuwsbegrip andere tekstsoort wk 49
vrijdag 16 dec. doornemen/oefenen WP 9; 10; 11 en 12