Ouderportaal

IKC-nieuws: Sint informatie, planning komende weken, kerst

IKC-nieuws: Sint informatie, planning komende weken, kerst


 • Maandag 5 december is het zover: Sinterklaasfeest! We verwachten Sint en zijn pieten ook weer bij ons op school te mogen ontvangen. Dit doen we dit jaar op de locatie Chrysantstraat. De kinderen van de Goudsesingel lopen om 8.35 uur richting de Chrysantstraat. Daar zullen zij rond 8.45 uur zijn. Als ouder bent u hierbij welkom. We verzamelen op het plein met de jongste kinderen, de oudere kinderen gaan in de Tulpstraat op de stoep staan, ouders daarachter richting de dijk. We verwachten Sinterklaas via de Tulpstraat ri het plein van de Chrysantstraat.

 • Deze maandag mogen alle kinderen verkleed in het Sint-thema naar school komen. Allemaal veel plezier komend Sint weekend en/of 5 december!

 • Donderdag 8 december gaan de groepen 3 t/m 8 schoolschaatsen op de schaatsbaan in het Hof. Alle kinderen moeten handschoenen of wanten meenemen. Eigen schaatsen meenemen mag ook, als het maar geen Noren zijn. Onze gymmeester is hierbij de hele dag aanwezig.

 • Vrijdag 9 december wordt de kerstboom op het van Hogendorpkwartier rond half 5 ontstoken. De kinderen van groep 4 en 5 vormen hierbij een kerstkoor. Iedereen is namens de winkeliersvereniging van harte uitgenodigd, hierbij aanwezig te zijn.

 • Woensdag 14 december is het Foute Kersttruiendag. Alle kinderen en medewerkers mogen deze dag een ‘foute’ kersttrui/jurk/blouse/sokken enz. aan doen. Dit mag, maar hoeft natuurlijk niet! Doen de ouders ook mee?

 • Donderdag 22 december is onze kerstviering. De kinderen zijn deze dag om 12.00 uur uit. We verwachten ze weer om 17.15 uur op hun kerstbest op school. Rond 17.30 uur beginnen we met een kerstdiner in de vorm van een buffet in alle groepen. We vragen alle kinderen iets mee te nemen voor dit buffet. Om 18.30 uur worden alle kinderen door de ouders in de groepen opgehaald. Graag op tijd iedereen, want de juffen en meesters moeten dan snel weg…
  Om 18.45 uur start de lampionnenoptocht. Deze begint op beide locaties op dit tijdstip, u kunt dus zelf bepalen waar u instapt. Deze optocht is niet verplicht, gaat u na het kerstdiner liever naar huis dan kan dit.
  Alle ouders lopen zelf met hun eigen kind/kinderen mee in de optocht. De medewerkers van ons IKC hebben op dit moment een andere rol! Rond 19.30 uur verwachten we dat iedereen weer terug is van de wandeling. Er kan dan nog iets gedronken worden op het schoolplein van de Goudsesingel.
  De stokjes en lichtjes voor de lampionnen krijgen de kinderen van school. We vragen wel aan u hiervoor batterijen mee te geven aan uw kind. Het gaat om 2x AA 1,5 volt batterijen. Wilt u deze in een zakje/envelop met naam meegeven? In de week van 12 december worden de lampionnen geknutseld. Fijn als we ze dan ook kunnen testen.

 • Vrijdag 23 december is een gewone schooldag, maar wel met een iets langere inloop! De kinderen worden tussen 8.20 uur en 9.30 uur op school verwacht. Iets uitslapen is dus mogelijk. Om 9.30 uur verwachten we alle kinderen op school. Verdere eventuele nodige info rond kerst volgt. (bijvoorbeeld over het buffet)