Ouderportaal

IKC-nieuws: schoolreis, evenementen, thema gr. 1-2, boekenmarkt, zelfredzaamheid

IKC-nieuws: schoolreis, evenementen, thema gr. 1-2, boekenmarkt, zelfredzaamheid


  • De info voor de schoolreizen staat op de app. Iets later dan gepland, dit had te maken met onvoorziene omstandigheden bij/door de busmaatschappij, zij reserveren ook de parken. Gelukkig kan alles toch door gaan, al is de bestemming voor de groepen 1-2 gewijzigd van boerderij Molenwaard, naar boerderij ‘t Geertje. Voor alle groepen is voldoende begeleiding gevonden. Dank hiervoor. Veel plezier allemaal.

  • Op de Schoolpraatapp vindt u het kopje Inschrijven hulp. Hier kunt u zich inschrijven als u mee kunt helpen in een bepaalde periode rond een evenement. Verschillende ouders hebben dit al gedaan, heel fijn en dank daarvoor. Maar we kunnen best nog wat meer hulp gebruiken! Inmiddels weten we dat de schoolfotograaf op 4 oktober op de Chrysantstraat komt en op 6 oktober op de Goudsesingel.

  • In de groepen 1-2 gaan we vanaf 13 september werken over het thema Dino’s en de oertijd. Heeft u materiaal wat we mogen lenen/gebruiken? Van harte welkom! Ook zijn we op zoek naar verkleedkleren in dit thema.

  • Tweedehandsboeken voor de boekenmarkt in de kinderboekenweek voor ons? We ontvangen ze heel graag! Inleveren mag op beide locaties.

  • Zaterdag 3 september is de feestelijke onthulling van de schaak-en damtafel die afgelopen jaar (na bewonersinitiatief) op het Bordesplein is geplaatst. Het wordt een feestje, waarbij vooral ook veel spellen worden gespeeld. Super leuk voor kinderen om over het schaak/damspel te leren of hun buren/oma/oom uit te dagen voor een potje op het plein.

  • Om de zelfredzaamheid te bevorderen verzoeken we de ouders van de groepen 1 t/m 8 om op het plein afscheid te nemen van de kinderen. Zijn er dringende zaken die met de leerkracht besproken moeten worden dan kunt u via de mail een gesprek aanvragen voor na schooltijd.