Ouderportaal

IKC-nieuws: start nieuwe collega's, schoolfotograaf, voorleesdagen, studiedag

IKC-nieuws: start nieuwe collega's, schoolfotograaf, voorleesdagen, studiedag


  • Volgende week starten juf Wendy in groep 7b (uilen), juf Marja in groep 4a (papegaaien) en meester Tom in groep 4b (ijsberen). Een hartelijk welkom voor de nieuwe collega’s op IKC Ambacht!

  • Mocht u de foto’s van de schoolfotograaf nog niet gezien of besteld hebben en dit wel willen, dan is dit nog mogelijk.

  • De nationale voorleesdagen zijn begonnen. In de groepen proberen we weer extra aandacht te besteden aan het voorlezen. Op www.kinderboeken.nl staan wel 10 goede redenen om lekker te (blijven) voorlezen! Bij de peuters en kleuters kwam deze week de boekfiets op bezoek. Volgende week en de week erna is er weer een voorstelling van Kiekeboek voor de groepen 1 t/m 3 in het speellokaal aan de Chrysantstraat. Bij beide activiteiten staat een prentenboek centraal. Foto’s volgen vast op de app!

  • Vrijdag 4 februari zijn de kinderen vrij i.v.m. een studiedag voor het hele onderwijsteam. We gaan ons oa. bezig houden het analyseren en de vervolgstappen van/op de (Cito) toetsen.

  • Oproepje voor muzikale ouders: In februari start het koor ‘More Voices’ haar repetities in het gebouw van IKC Ambacht in Vlaardingen. Zingen mag gelukkig weer! De repetities vinden plaats op donderdagavond van 19:45 uur tot 21:45 uur.
    Door het koor worden verschillende songs gezongen uit de jaren 60/70 tot heden. Denk hierbij aan songs van de Beatles, Maroon 5, Krezip, Melee, Robbie Williams en bijvoorbeeld musical songs uit Hair en Sisteract waardoor de variatie niet ontbreekt en het voor iedereen elke repetitieweer een muzikale belevenis is in een gezellige en gemoedelijke sfeer.
    Iedereen vanaf de leeftijd van 16 jaar kan zich aanmelden. We werken niet met notenschrift en doen niet aan een stemtest. Hierdoor is het voor iedereen toegankelijk. Er wordt gewerkt met professionele geluidsbanden welke per stemgroep zijn ingezongen. De arrangementen zijn doorgaans 3 tot 5 stemmig. Elk koorlid maakt zelf een keuze uit 1 partij van de ingezongen stemgroepen. Voor meer informatie: info@vocaalregionaal.nl of 0651505768