Ouderportaal

IKC-nieuws: aangescherpte coronamaatregelen, interne audit, decembermaand, IKC-raad, kindercoach

IKC-nieuws: aangescherpte coronamaatregelen, interne audit, decembermaand, IKC-raad, kindercoach


  • Aangescherpte Coronamaatregelen: Vanaf maandag 8 november kunt u niet meer zonder afspraak de school in. U bent van harte welkom bij een afspraak met een mondkapje en uiteraard zonder klachten.


  • Afgelopen donderdag heeft er een interne audit plaatsgevonden. Deze audit wordt gefaciliteerd door stichting UN1EK om zo de kwaliteit monitoren en van elkaar te leren. Komende dinsdag sluiten we de audit af.


  • Woensdag 17 november willen we de Sint kadootjes voor de groepen 1 t/m 4 gaan inpakken en de beide locaties gaan versieren in Sint sferen. We starten hiermee om half 9 op de Chrysantstraat. Wie helpt er mee? Graag een mailtje naar Clarinda: c.poot@ikcambacht.nl


  • Woensdag 8 december zullen we vanaf half 9 de school in kerstsfeer gaan brengen. We zoeken ook hier ouders die voor beide locaties willen helpen versieren. We beginnen met elkaar op de Chrysantstraat. Ook hiervoor graag een mailtje naar Clarinda.


  • Wat doet de IKC-raad en wie is de voorzitter? HIeronder het antwoord:
    Mijn naam is Wouter Goudswaard, 39 jaar en heb inmiddels 4 kinderen op IKC Ambacht zitten. Ik ben al bijna 7 jaar betrokken bij de voormalige MR en de huidige IKC-raad.Als voorzitter van de ikc-raad vertegenwoordig ik samen met nog 1 andere ouder alle ouders/verzorgers van de kinderen op onze mooie school. Daarnaast zorg ik ervoor dat de ikc-raden gestructureerd verlopen, ik goed contact houd met de directeur van het IKC en samen met de IKC-raad zorgen we ervoor dat het schoolfonds goed besteed wordt. Op diverse vraagstukken heeft de IKC-raad adviesrecht of instemmingsrecht, ik zorg ervoor dat deze rechten tijdens de IKC-raden worden uitgevoerd.  • Juf Caroline is naast juf, ook kindercoach bij ons op school. Ze vertelt:
    Op dinsdag werk ik als kindercoach op IKC Ambacht. Als kindercoach geef ik een kortdurende vorm van ondersteuning aan kinderen die niet zo lekker in hun vel zitten. Kinderen kunnen een signaal afgeven zoals bijvoorbeeld: boosheid, verdriet, angst, teruggetrokkenheid, niet kunnen slapen, geen zin in school. De kindercoach gaat samen met het kind op zoek naar zijn/ haar kwaliteiten. Waar ligt hun kracht? Hoe kunnen deze kwaliteiten ingezet worden en wat wil het kind nog leren/oefenen? Zo leert het kind (weer) op zichzelf vertrouwen!