Ouderportaal

IKC-nieuws: thema groep 1-2, plusklas, ICT en Kinderraad

IKC-nieuws: thema groep 1-2, plusklas, ICT en Kinderraad


  • Deze week zijn we in de groepen 1-2 gestart met het thema Sil en de appelpluk. Dinsdag hadden we allemaal een leuke opening in het speellokaal. We werken over fruit, zaaien/oogsten/bewerken enz. Een gezellig, leerzaam thema! Over 3 weken zullen we ri. het sint en kerst thema gaan.

  • We kunnen binnenkort weer beginnen met de plusklas! We hebben gelukkig iemand gevonden die vanaf eind november beschikbaar is om de plusklas weer op te starten. De plusklas is voor kinderen die meer uitdaging nodig hebben bij het leren. Indien uw kind hiervoor in aanmerking komt, dan hoort u dat via de leerkracht.

  • In oktober zijn er 180 Chromebooks afgeleverd op de Goudsesingel. Deze worden ingezet voor de leerlingen in de groepen 3 t/m 8. Er is één kar met laptops naar de Chrysantstraat zodat de kleuters hier ook gebruik kunnen maken.
    De devices worden ingezet als middel om onze doelen te bereiken. Naast educatieve software bij methodieken hebben wij nu ook DIGIT-po. Dit is software waarmee de kinderen digitale vaardigheden leren. We vinden het belangrijk om een balans te vinden in schermtijd en interactie met de leerkracht en kinderen.

  • Net voor de herfstvakantie zijn de laatste digiborden met beamers op de Goudsesingel vervangen door touchscreens. Deze werken een stuk intuïtiever en zijn beter zichtbaar voor de kinderen in de groep. Hiermee is IKC Ambacht weer volledig up-to-date qua hardware.

  • Voor de Kinderraad zijn een paar brieven binnengekomen. Heeft uw kind nog interesse, stuur een mail naar directie@ikcambacht.nl