Ouderportaal

IKC Nieuws: ontruimingsoefening, schoolreis, Kanjertraining, kinderboekenweek en Kies club

IKC Nieuws: ontruimingsoefening, schoolreis, Kanjertraining, kinderboekenweek en Kies club


 • Gisteren hebben we op zowel de Chrysantstraat en de Goudsesingel een ontruimingsoefening gedaan. Het doel was vooral kennismaken met het geluid van het alarm, rustig blijven en samen naar buiten lopen.
  Zeker voor de jongere kinderen best spannend, maar ze hebben het heel goed gedaan. Misschien heeft u er wel over gehoord!


 • Inmiddels hebben bijna alle groepen een klassenouder. Fijn en welkom!


 • Schoolreizen: Bijna is het zover, de schoolreisjes. We hopen op mooi droog weer en een hele gezellige dag! Graag de lunchpakketjes en tussendoortje in een rugzak voorzien van naam.


 • Gelukkig lukt het de meeste ouders en kinderen om op tijd op school te komen. Dat is belangrijk om goed te kunnen starten met werken. Dat is voor de kinderen en de leerkracht fijn. We starten 8.30 uur met de les en hebben 10 minuten inloop.


 • Maandag 27 september volgen alle leerkrachten een opfris dag Kanjeronderwijs. Dit is een studiedag, de kinderen zijn deze dag vrij.


 • Van 4 tot 15 oktober houden we ons project in het teken van de Kinderboekenweek: Worden wat je wil! Donderdag 14 oktober is er van 16.30 uur tot 18.00 uur een kijkmiddag voor alle groepen onderwijs. Uitnodiging volgt later.

  Het zou heel leuk zijn als in alle groepen 1 of meerdere professionals komen vertellen over hun beroep. Dit is max. 10 minuten vertellen en dan nog zo'n 5 min. vragen van de kinderen beantwoorden. Alle beroepen zijn welkom! Wie meldt zich aan? We hopen op vele reacties! Graag een mailtje hierover naar c.poot@ikcambacht.nl. Andere ideeën zijn ook welkom.

  Daarnaast alvast goed om te weten: Maandag 4 oktober mogen alle kinderen die dit willen verkleed als een beroep naar school komen.


 • Een bericht van Kies een club:

  Deze week lanceren wij de campagne Kies een club. Nu alle sport- en cultuurclubs weer open zijn, willen we zoveel mogelijk kinderen en jongeren de kans geven lid te worden van een club. Tijdens de campagne kunnen ouders contact met ons opnemen via een speciaal telefoonnummer 088 – 8 800 888 of via kieseenclub.nl.

  De zomervakantie zit erop, kinderen gaan weer naar school en naar hun club. Wij willen dat alle kinderen een club kunnen kiezen, ook als er thuis geen geld is. Tijdens de coronacrisis is het belang van samen sporten op de club en meedoen aan culturele activiteiten voor kinderen extra duidelijk geworden.

  Doel van de campagne ‘Kies een club’ is om ouders te laten weten dat het Jeugdfonds helpt. Door te bellen met het 088 nummer of via kieseenclub.nl, brengen we ouders in contact met een intermediair (zoals vrijwilliger Leergeld, leerkracht, buurtsportcoach, schuldhulpverlener, wijkteam) die een aanvraag kan doen. De campagne loopt tot en met 30 september en is zichtbaar in supermarktketen Dirk van den Broek, stads- en streekbussen, posters in straatbeeld en online.