Ouderportaal

IKC Nieuws: klassenouders, evenementen, ontruimingsoefening, st. Leerkracht

IKC Nieuws: klassenouders, evenementen, ontruimingsoefening, st. Leerkracht


 • Afgelopen woensdag hebben de meeste ouders kennis kunnen maken met de leerkracht(en) tijdens de startgesprekken. Er zijn veel enthousiaste reacties gekomen op deze manier van gesprekken waar de kinderen bij betrokken worden. Fijn dat de ouders samen met hun kinderen weer in de school konden komen. • In veel groepen missen we nog 1 of 2 (samen mag namelijk ook) klassenouders. Wilt u dit wellicht eens proberen? Meldt u aan bij de leerkracht van uw zoon dochter. (vaders mogen natuurlijk ook ;)) Drie keer per jaar is er een overleg met de klassenouders op school. Het eerste overleg staat gepland op 28 oktober.


 • Voorheen werden de evenementen zoals schoolreis, project, kinderboekenweek, sportdag, kerst enz. door een groepje teamleden bedacht en met behulp van ouders uitgevoerd. Dit schooljaar ligt deze taak niet bij de leerkrachten, maar bij 1 collega, namelijk Clarinda Poot. Clarinda is ook teamleider voor de Chrysantstraat. Dat is best even wennen, zo aan het begin van het schooljaar. Wellicht komt sommige informatie iets later dan u gewend bent, maar het komt zeker! Zo ontvangt u aanstaande maandag de schoolreisbrief. Clarinda gaat in grote lijnen de activiteiten uitdenken en uitwerken. De leerkrachten voeren uit in de groep. Bij veel activiteiten is de hulp van ouders onmisbaar! Bijvoorbeeld bij het doen van boodschappen, een groepje kinderen of een activiteit begeleiden of het versieren van de school in een bepaald thema. De oproep hiervoor zal tijdig in het IKC nieuws geplaatst worden. Wilt u graag bij een specifieke activiteit helpen, kijk dan in de kalender op de schoolpraatapp. U kunt er dan wellicht al rekening mee houden in uw agenda!
  Voor de komende periode zijn we op zoek naar: 1. Hulp (hele dag of beide dagen) bij de schoolfotograaf op 13 en 14 oktober

 2. Hulp bij diverse activiteiten tijdens ons project/kinderboekenweek, deze is van 4 oktober tot 15 oktober. Denk bijvoorbeeld aan het versieren van de school.

 3. Het thema van de Kinderboekenweek (en tevens ons project) is “Worden wat je wil”. We zijn op zoek naar ouders of opa’s/oma’s die willen vertellen over hun beroep, of er een gastles over willen verzorgen. Dit kan in de groep van uw zoon/dochter of in meerdere groepen. Andere suggesties zijn ook welkom! Het zou heel leuk zijn, als in alle groepen ervaringsdeskundigen vertellen over al die verschillende beroepen die er zijn.

  U kunt een mail sturen naar Clarinda Poot: c.poot@ikcambacht.nl Vermeld hierin waarbij u wilt helpen en in welke groep uw zoon/dochter zit en graag uw telefoonnummer. Op naar vele gezellige momenten dit schooljaar! • Donderdag 16 oktober is er een ontruimingsoefening op beide locaties. Het alarm gaat af en alle groepen gaan rustig naar een vaste plek op het schoolplein. Mocht het nodig zijn, kunt u uw kind hierop voorbereiden. De leerkrachten doen dit ook in de groep.


 • Dit jaar zijn we gestart met Stichting LeerKRACHT: Met de leerKRACHT-aanpak werk je als lerarenteam aan het verbeteren van het onderwijs. Je maakt in kleine stapjes het onderwijs steeds beter en leert van elkaar. LeerKRACHT biedt een aanpak met bewezen impact, waarmee op scholen een cultuur ontstaat waarin het vanzelfsprekend is om samen onderwijsverbeteringen door te voeren. We noemen dat ‘elke dag samen een beetje beter’.
  We zijn begonnen met een LeerKRACHTenteam. De collega’s die hieraan deelnemen hebben aanstaande dinsdag 14 september een studiedag. Vandaar dat in sommige groepen er as. dinsdag een vervanger in de groep is.


 • Denkt u eraan de AVG formulieren en stamkaarten weer terug op school in te leveren?