Ouderportaal

IKC Nieuws: Rekentraining, NPO, vacature groep 4, doordraaimiddag

IKC Nieuws: Rekentraining, NPO, vacature groep 4, doordraaimiddag


  • Afgelopen woensdag hebben de medewerkers van onderwijs de laatste rekentraining gehad voor dit jaar. Voor een goede invoering van de nieuwe rekenmethode Wereld in Getallen (versie 5) zijn we begeleid door een rekenspecialist die de teamleden in de laatste ontwikkelingen heeft meegenomen. Hierbij zijn groepsbezoeken afgelegd, nebesprekingen geweest en training.
    Volgend cursusjaar nodigen we de rekenspecialist nogmaals uit om ons up-to-date te houden.

  • Vanuit de overheid komt er een heleboel extra geld naar het onderwijs. Het zogenaamde 'Nationaal Programma Onderwijs. Met feedback vanuit het team is er een plan opgesteld hoe de gelden zo goed mogelijk ingezet kunnen worden voor de kinderen van IKC Ambacht. Het plan is voorgelegd aan de IKC-raad. Zodra het plan goedgekeurd is, zal hierover communicatie komen.

  • We zijn, voor volgend cursusjaar, nog op zoek naar een leerkracht voor groep 4. Zou u de link (https://un1ek.nl/leerkracht-groep-4) in uw netwerk willen delen. Des te meer kansen ontstaan er dat we een goed collega vinden voor ons kindcentrum.

  • Zoals het er nu uitziet gaat de doordraaimiddag (kennismaken met de groepen van volgend cursusjaar) niet door. Dat zouden we erg jammer vinden voor de kinderen. We doen ons best om naar mogelijkheden te zoeken. Echter zolang de cohorten blijven bestaan is dit niet mogelijk.

  • Welke ouder heeft even tijd om een paar kasten van de Goudsesingel naar de milieustraat te brengen? Neem even contact op met Jan Klapwijk (j.klapwijk@ikcambacht.nl)

  • Maandag 14 juni gaat juf Laura trouwen. De kinderen van de Chrysantstraat gaan er een feestje van maken.