Ouderportaal

Gym- en zwemroosters

Gym- en zwemroosters

Gymrooster

Dagdeel Groep
Maandag
Dinsdag 4a, 3b, 3a, 5b, 5a, 4b
Woensdag 6/7b, 6a, 7a, 8b
Donderdag
Vrijdag 8a


De kinderen uit de groepen 1 en 2 gymmen op twee vaste dagen in het speellokaal. Op die dag is het fijn wanneer de kleding van de kinderen daarop wordt aangepast. Daarbij kunt u denken aan schoenen zonder veters en kleding die makkelijk uit gedaan kan worden.

De kinderen van de groepen 3 t/m 8 hebben gym in de gymzaal. De lessen worden gegeven in de gymzalen aan de Van Hogendorplaan. Op het dagdeel dat uw kind gym heeft, wordt verwacht dat uw kind gymspullen bij zich heeft: kleding en schoenen. Bij goed weer wordt eventueel gebruik gemaakt van het plein, het Oranjepark, het veld van ’t Groen, het Landje van Chardon of de speeltuin Goudhaantje. De buurtsportcoach neemt als vakleerkracht een deel van de gymlessen voor zijn rekening.


Gymtassen (groep 1 en 2)

Voor elk kind in groep 1 en 2 is er een gymtas. Deze hangt in de gang aan de eigen kapstok of ligt in een bak. Het is de bedoeling dat u voor uw kind een paar gymschoentjes (met stugge zool en zonder veters) aanschaft die op het IKC kunnen blijven. Bij nat weer worden deze schoentjes in de klas gedragen en dan blijven de laarzen op de gang. Wilt u de gymschoentjes en de laarzen voorzien van naam? Bij regenachtig weer zijn er namelijk veel dezelfde laarzen op school. Tijdens de bewegingsles in het speellokaal worden de schoentjes ook gebruikt.


Zwemrooster

In de groepen 5 wordt het bewegingsonderwijs deels ingevuld met zwemles in zwembad de Kulk. De gemeente draagt hiervan de kosten. Er is een jaarprogramma beschikbaar, waarin staat wanneer de zwemactiviteiten plaatsvinden, o.a. survival zwemmen, wak zwemmen, aerobics zwemmen en de mogelijkheid tot het behalen van zwemdiploma´s. Ons IKC bevordert hiermee de continuering en verbetering van de zwemvaardigheid. Ouders zijn welkom tijdens de zwemles op de tribune van het zwembad.

In overleg met De Kulk is een zwemprotocol opgesteld, waarin heldere afspraken zijn gemaakt over de gezamenlijke verantwoordelijkheid voor de veiligheid en de deugdelijkheid van het zwemonderricht. De groepen 5 gaan in de oneven weken op maandag met de bus naar het zwembad.